Bulgaarse yoghurt met Kaaspaprika's
voor 4 personen
Ingrediƫnten:
| vier grote mooie paprika's (het liefst allemaal in andere kleuren) | |
| verschillende kazen naar keuze | |
| twee kleine brikjes room | |
| twee kleine blikjes tomatenconcentraat | |
| 100 gram Bulgaarse yoghurt | |
| melk | |
| een beetje gemalen kaas | |
| een kleine courgette in kleine blokjes gesneden | |
| zout, peper | |
| nootmuskaat | |
| extra kruiden naar keuze |
| Hol de paprika's uit zonder ze te breken en vul ze met de kazen. Stop het gat met de gemalen kaas dicht. | |
| Schik ze rechtopstaand in een hoge dikke ovenschaal maar laat er nog wat plaats tussen Meng de room, de kruiden en het tomaten concentraat in een kom door elkaar. | |
| Giet er melk bij tot er een dikke maar vlot gietbare vloeistof ontstaat. | |
| Meng daar dan ook de Bulgaarse yoghurt en de courgettestukjes door. | |
| Giet het bekomen mengsel tussen de paprika's en zet op een laag vuurtje. | |
| Roer af en toe lichtjes met een lepeltje in het mengsel. | |
| Eens het mengsel begint te koken moet je de schaal in de oven plaatsen met de grill zo zacht mogelijk. | |
| Als de bovenkant van de paprika's
hier en daar zwart begint te worden, is de maaltijd klaar. |