Bulgaarse yoghurt met Kaaspaprika's
voor 4 personen
Ingrediƫnten:
vier grote mooie paprika's (het liefst allemaal in andere kleuren) | |
verschillende kazen naar keuze | |
twee kleine brikjes room | |
twee kleine blikjes tomatenconcentraat | |
100 gram Bulgaarse yoghurt | |
melk | |
een beetje gemalen kaas | |
een kleine courgette in kleine blokjes gesneden | |
zout, peper | |
nootmuskaat | |
extra kruiden naar keuze |
Hol de paprika's uit zonder ze te breken en vul ze met de kazen. Stop het gat met de gemalen kaas dicht. | |
Schik ze rechtopstaand in een hoge dikke ovenschaal maar laat er nog wat plaats tussen Meng de room, de kruiden en het tomaten concentraat in een kom door elkaar. | |
Giet er melk bij tot er een dikke maar vlot gietbare vloeistof ontstaat. | |
Meng daar dan ook de Bulgaarse yoghurt en de courgettestukjes door. | |
Giet het bekomen mengsel tussen de paprika's en zet op een laag vuurtje. | |
Roer af en toe lichtjes met een lepeltje in het mengsel. | |
Eens het mengsel begint te koken moet je de schaal in de oven plaatsen met de grill zo zacht mogelijk. | |
Als de bovenkant van de paprika's
hier en daar zwart begint te worden, is de maaltijd klaar. |