Bulgaarse yoghurt met Kaaspaprika's
voor 4 personen
Ingrediënten:
![]() | vier grote mooie paprika's (het liefst allemaal in andere kleuren) |
![]() | verschillende kazen naar keuze |
![]() | twee kleine brikjes room |
![]() | twee kleine blikjes tomatenconcentraat |
![]() | 100 gram Bulgaarse yoghurt |
![]() | melk |
![]() | een beetje gemalen kaas |
![]() | een kleine courgette in kleine blokjes gesneden |
![]() | zout, peper |
![]() | nootmuskaat |
![]() | extra kruiden naar keuze |
![]() | Hol de paprika's uit zonder ze te breken en vul ze met de kazen. Stop het gat met de gemalen kaas dicht. |
![]() | Schik ze rechtopstaand in een hoge dikke ovenschaal maar laat er nog wat plaats tussen Meng de room, de kruiden en het tomaten concentraat in een kom door elkaar. |
![]() | Giet er melk bij tot er een dikke maar vlot gietbare vloeistof ontstaat. |
![]() | Meng daar dan ook de Bulgaarse yoghurt en de courgettestukjes door. |
![]() | Giet het bekomen mengsel tussen de paprika's en zet op een laag vuurtje. |
![]() | Roer af en toe lichtjes met een lepeltje in het mengsel. |
![]() | Eens het mengsel begint te koken moet je de schaal in de oven plaatsen met de grill zo zacht mogelijk. |
![]() | Als de bovenkant van de paprika's
hier en daar zwart begint te worden, is de maaltijd klaar. |