Ingrediënten
1 pot gekookte witte bonen (360 g)
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
4 el olijfolie
1 tl zoet paprikapoeder
snufje gemalen komijn
2 el gehakte peterselie
300 g haloumi-kaas (grotere supermarkt, kaaswinkel)
8 sneetjes maisbrood
2 tomaten, in plakjes
1 rode paprika, gegrild (pot of vers), in reepjes
handje rucola
Bereidingswijze
Spoel de bonen af, laat ze uitlekken en maal ze fijn in de keukenmachine, blender
of met de staafmixer.
Fruit de sjalot, de knoflook en het fijngesneden pepertje in
de olijfolie.
Voeg als ze licht beginnen te kleuren de komijn en het paprikapoeder
toe.
Laat iets afkoelen en roer dit door de witte bonenpasta.
Breng op smaak en roer de peterselie erdoor.
Snijd de kaas in 8 plakken en grill de haloumi in een hete
grill pan met een beetje olijfolie.
Rooster de boterhammen en besmeer de helft met ze met de
bonenpasta. Beleg met de tomaat, kaas,
de paprika en de rucola.
Leg er een boterham bovenop en snijd schuin doormidden.