Ingrediënten
1 pot gekookte witte bonen (360 g)
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
4 el olijfolie
1 tl zoet paprikapoeder
snufje gemalen komijn
2 el gehakte peterselie
300 g haloumi-kaas (grotere supermarkt, kaaswinkel)
8 sneetjes maisbrood
2 tomaten, in plakjes
1 rode paprika, gegrild (pot of vers), in reepjes
handje rucola
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
4 el olijfolie
1 tl zoet paprikapoeder
snufje gemalen komijn
2 el gehakte peterselie
300 g haloumi-kaas (grotere supermarkt, kaaswinkel)
8 sneetjes maisbrood
2 tomaten, in plakjes
1 rode paprika, gegrild (pot of vers), in reepjes
handje rucola
Bereidingswijze
- Spoel de bonen af, laat ze uitlekken en maal ze fijn in de keukenmachine, blender of met de staafmixer.
- Fruit de sjalot, de knoflook en het fijngesneden pepertje in de olijfolie.
- Voeg als ze licht beginnen te kleuren de komijn en het paprikapoeder toe.
- Laat iets afkoelen en roer dit door de witte bonenpasta.
- Breng op smaak en roer de peterselie erdoor.
- Snijd de kaas in 8 plakken en grill de haloumi in een hete grill pan met een beetje olijfolie.
- Rooster de boterhammen en besmeer de helft met ze met de bonenpasta. Beleg met de tomaat, kaas, de paprika en de rucola.
- Leg er een boterham bovenop en snijd schuin doormidden.