Sunday, 4 August 2013

Traditioneel Pitkabrood

Bak een typisch Bulgaarse specialiteit.

Ingrediënten:

1kg witte bloem
42g verse gist
3 eieren
2à3 eetlepels olie
200 ml melk
200 g yoghurt
1 eetlepel zout
1 eetlepel suiker

Bereiding : alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen

Gist oplossen in 100 ml warme melk en voeg beetje bloem toe om te binden en suiker

Doe dit in grote mengkommen en voeg de gezeefde bloem toe, olie, eieren en melk ,yoghurt en zout

Kneed tot gladde deeg, verdeel in 2 om beter te rijzen , gedurende 30 à 45 min tot dubbel zo groot in omvang

Verdeel elk in 7 stukken zodat u totaal van minimum 14 deeglengtes kunt oprollen en tegen elkaar in ronde geboterde vorm schikken

Overstrijken met eigeel

In voorverwarmde oven van 200° bakken van zodra gebruind mag zakken tot 160° voor ongeveer 30 minuten.