Saturday, 16 November 2013

Sandwich met Bulgaarse bonenpasta en gegrilde haloumi-kaas

Ingrediënten

1 pot gekookte witte bonen (360 g)
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
4 el olijfolie
1 tl zoet paprikapoeder
snufje gemalen komijn
2 el gehakte peterselie
300 g haloumi-kaas (grotere supermarkt, kaaswinkel)
8 sneetjes maisbrood
2 tomaten, in plakjes
1 rode paprika, gegrild (pot of vers), in reepjes
handje rucola

Bereidingswijze

  • Spoel de bonen af, laat ze uitlekken  en maal ze fijn in de keukenmachine, blender of met de staafmixer.
  • Fruit de sjalot, de knoflook en het fijngesneden pepertje in de olijfolie.
  • Voeg als ze licht beginnen te kleuren de komijn en het paprikapoeder toe.
  • Laat iets afkoelen en roer dit door de witte bonenpasta.
  • Breng op smaak en roer de peterselie erdoor.
  • Snijd de kaas in 8 plakken en grill de haloumi in een hete grill pan met een beetje olijfolie.
  • Rooster de boterhammen en besmeer de helft met ze met de bonenpasta. Beleg met de tomaat, kaas,  de paprika en de rucola.
  • Leg er een boterham bovenop en snijd schuin doormidden.