Tuesday, 11 December 2012

Bulgaarse yoghurt met Kaaspaprika's


Bulgaarse yoghurt met Kaaspaprika's
voor 4 personen

Ingrediƫnten:


bulletvier grote mooie paprika's (het liefst allemaal in andere kleuren)
bulletverschillende kazen naar keuze
bullettwee kleine brikjes room
bullettwee kleine blikjes tomatenconcentraat
bullet100 gram Bulgaarse yoghurt
bulletmelk
bulleteen beetje gemalen kaas
bulleteen kleine courgette in kleine blokjes gesneden
bulletzout, peper
bulletnootmuskaat
bulletextra kruiden naar keuze
Bereiding:
bulletHol de paprika's uit zonder ze te breken en vul ze met de kazen. Stop het gat met de gemalen kaas dicht.
bulletSchik ze rechtopstaand in een hoge dikke ovenschaal maar laat er nog wat plaats tussen Meng de room, de kruiden en het tomaten concentraat in een kom door elkaar.
bulletGiet er melk bij tot er een dikke maar vlot gietbare vloeistof ontstaat.
bulletMeng daar dan ook de Bulgaarse yoghurt en de courgettestukjes door.
bulletGiet het bekomen mengsel tussen de paprika's en zet op een laag vuurtje.
bulletRoer af en toe lichtjes met een lepeltje in het mengsel.
bulletEens het mengsel begint te koken moet je de schaal in de oven plaatsen met de grill zo zacht mogelijk.
bulletAls de bovenkant van de paprika's hier en daar zwart begint te worden, is de maaltijd klaar.