Bereidingstijd: 10-20 minuten
Keuken:Bulgaarse keuken
Smaak:Zacht en romig
Techniek:KokenSoort
gerecht:Soepen
Ingrediƫnten voor 2
personen
1 komkommer
zout
4 dl Bulgaarse yoghurt
teentje(s) knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels gehakte walnoten
peper
2 eetlepels gehakte dille
Bereidingswijze
Schil eventueel de komkommer en snijd deze in de lengte in
vieren
Schrap het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes
Leg ze in een zeef of vergiet en bestrooi ze met wat zout.
Klop de yoghurt los en voeg het uitgeknepen knoflook en de
olijfolie toe
Schep de komkommer en de walnoten erdoor en voeg zout en
peper naar smaak toe
Bestrooi de soep op het laatst met de gehakte dille.
(Bron: http://www.startpagina.nl)