Sunday, 17 February 2013

Traditionele Bulgaarse gerechten



Een typisch voorbeeld van een Bulgaars gerecht is Gyuvech, een rijke stoofpot van paprika, aubergine, en bonen gecombineerd met vlees, gebakken en geserveerd in een kleipot. Een vegetarische variant van dit gerecht, Cirene po Shopski, is ook heel erg lekker en bestaat uit kaas die op feta lijkt gecombineerd met tomaat en ei, gebakken in een kleipot in de oven.

Of probeer de heerlijke Tarator, een koude yoghurtsoep met dille, walnoot en komkommer. Heerlijk verfrissend in de zomer.

Gevulde pasteitjes, zoals Banitza, een pastei gevuld met feta kaas, is een populair ontbijt in Bulgarije, samen met arian, een yoghurt drankje.

Een bezoek aan Bulgarije is niet compleet zonder het eten van de Bulgaarse Shopska salade. Deze traditionele combinatie van komkommer, tomaat en feta kaas wordt geserveerd met een glas (of drie) van de thuisgebrouwen schnaps Rakia.