Thursday 22 November 2012

Begroting rond, tijd om te beslissen uw bedrijf naar Bulgarije te verhuizen.

De begroting is rond in Belgie, na veel geleuter en eigenlijk plat gezeik is het er toch van gekomen. Beetje accijnsverhoging en effe prutsen aan de spaarcentjes van de goedgelovige werkmens en klaar kwam Di Rupo.

Misschien toch tijd om nog even te herhalen dat het perfect mogelijk is om met een Bulgaarse vennootschap in Belgie te werken. Meer nog, het is zelfs mogelijk met een Belgisch BTW nummer op een Bulgaarse vennootschap zaken te doen in Belgie en je belastingen te betalen in Bulgarije. Mits inachtname van de nodige voorzorgen en de juiste spelregels is er geen mogelijkheid voor de Belgische fiscus om hiertegen op te treden, tenzij ze natuurlijk hun eigen gestemde wetten en de regels van Europa gaan overtreden. En toegegeven, die Belgische belastingsinspecteurs weten meestal niet waar de klepel hangt en ze durven nogal eens in het wilde weg rond zich heen schoppen met als gevolg dat er zeer vaak ten onrechte toch aanslagen gebeuren op de in Bulgarije zeer zuur verdiende centjes. Maar met een goede consultant en de juiste advocaat is de aanslag meestal te overzien en de centjes te redden. Er is veel jurisprudentie op heden die de belastingsplichtige in het gelijk stelt. Er bestaan nog rechters in Belgie die de wetgeving kennen, ze worden zeldzaam maar ze bestaan.

Mocht u met uw bedrijf willen vertrekken uit Belgenland, aarzel dan niet ons te contacteren. Bij eenvoudige vraag per email zenden wij u een pakket aan informatie.