Sunday, 7 April 2013

Tarator, Bulgaarse komkommersoep


Bereidingstijd: 10-20 minuten
Keuken:Bulgaarse keuken
Smaak:Zacht en romig
Techniek:KokenSoort
gerecht:Soepen

Ingrediënten voor 2 personen
1 komkommer
zout
4 dl Bulgaarse yoghurt
teentje(s) knoflook
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels gehakte walnoten
peper
2 eetlepels gehakte dille

Bereidingswijze
Schil eventueel de komkommer en snijd deze in de lengte in vieren
Schrap het zaad eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes
Leg ze in een zeef of vergiet en bestrooi ze met wat zout.
Klop de yoghurt los en voeg het uitgeknepen knoflook en de olijfolie toe
Schep de komkommer en de walnoten erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe
Bestrooi de soep op het laatst met de gehakte dille.

(Bron: http://www.startpagina.nl)