Saturday, 19 April 2014

Bulgaarse vennootschappen oprichten

Ondernemers die Bulgaarse vennootschappen oprichten, doen dit vaak vanwege de vele fiscale en zakelijke voordelen, welke Bulgarije te bieden heeft. Bulgarije kent dan ook een tweetal internationaal zeer bekende vennootschappen.
OOD welke ook wel bekend staat onder de naam Limited Liability Company is de meest gebruikte vennootschap in Bulgarije en tevens te vergelijken met de Nederlandse BV, Belgische bvba/sprl en de Engelse Limited.
AD welke ook wel bekend staat onder de naam Joint Stock Company en tevens vergelijkbaar is met de Nederlandse NV of Belgische NV/SA, is met name populair voor ondernemingen, welke hun aandelen via de kapitaalmarkt willen verhandelen (beurs genoteerde bedrijven).
Het flexibele en moderne vennootschapsrecht maken Bulgarije zeer geschikt voor internationaal zakendoen. Bulgaarse vennootschappen hebben naast de Bulgaarse vennootschapsnaam tevens een internationale vennootschapsnaam.
Daarnaast kent Bulgarije tevens de volgende voordelen:
  • Een Bulgaarse vennootschap mag overal in Bulgarije vrij geregistreerd worden.
  • Het officiële adres hoeft niet gelijk te zijn aan het adres waar de onderneming wordt gedreven.
  • De onderneming kan in Bulgarije probleemloos meerdere vestigingen hebben.
  • Alle oprichtingsdocumenten worden standaard voorzien van een Engelse vertaling
De oprichting van Bulgaarse vennootschappen zijn vrij kort en duurt minder dan 1 werkweek, vanaf het moment wanneer alle benodigde documenten door ons zijn ontvangen.

email voor informatiepakket naar: info@taxandlawconsult.com