Monday, 10 March 2014

Uw belastingen als bedrijf betalen in Bulgarije

Meer dan ooit zijn er redenen om uit te wijken naar Bulgarije, en dit zowel op persoonlijk vlak door een persoonlijke domicilie aan te vragen in Bulgarije als op zakelijk vlak door er een vennootschap op te richten en uw zakelijke activiteiten van daaruit te dirigeren.

Bulgarije is een booming gebied binnen Europa. De belastingen zijn er laag en de werkgeverskosten voor personeel zijn er van een nivo die men in Belgie enkel kan dromen. De werkgeverslast met verzekeringen en allerhande verplichtingen zoals rsz bedragen er 35 % op het loon, en dit is geplafoneerd op 700 leva. U kan dus nooit meer betalen dan 700 leva, omgerekend ongeveer 360 euro, aan lasten op een loon, hoe hoog dat loon ook mag zijn. Dit systeem is een uitdaging voor managers en kaders in Belgie, m.a.w. voor iedereen met een hoog loon. Je betaald de sociale zekerheid en verzekeringen op een loon van maximaal 2000 leva. De leva wordt gerekend aan 1.95 en heeft een vaste rate met de euro.
Outsourcing van personeelszaken naar Bulgarije is dan ook een must voor iedere ondernemer in Belgie die ernstig zaken wil doen. Belgian Bulgarian Partners kan deze outsourcing van a tot z  begeleiden. Wij hebben hier ervaring en expertise in huis. Ons team bestaat uit Bulgaren, Belgen en Nederlanders. Wij beseffen terdege de noden van de Belgische en Nederlandse ondernemers.

Een vennootschap oprichten in Bulgarije en uw personeel hier inschrijven en hen detacheren naar Belgie met een A1 document is een mogelijkheid. Uw belastingen als bedrijf betalen in Bulgarije is een andere mogelijkheid. Bulgarije kent een flattaks van 10 %. En het goede nieuws hierover is dat er onlangs beslist is dat deze de komende jaren 100 % zeker niet zal wijzigen. Bulgarije, en zeker de regering Borisov ziet in dat de mogelijkheden om een nieuw Monaco te worden groot zijn. Bulgarije heeft alles wat nodig is om aan de voorwaarden van een nieuw Monaco te voldoen. Het is een bergland, heeft een prachtige natuur en een uitstekend klimaat en de mensen zijn er zeer joviaal en loyaal aan de buitenlandse ondernemers. De banken staan open voor ondernemers, de politici doen grote inspanningen om het ondernemerschap aan te moedigen en de werkloosheid in bijvoorbeeld sofia is minder dan 3 %. Bulgarije is trouwens het enige land in de Europese Unie die in 2011 een economiche groei heeft gekent en het is ook het enige land die een deficiet heeft van minder dan 3 %. De schuldenlast van de regering is van verwaarloosbare aard. Vele redenen dus om in de toekomst te investeren en met uw hebben en houwen naar Bulgarije te verhuizen.

Belgian Bulgarian Partners kan u helpen van a tot z met de verhuizing van uw goederen of materialen van Belgie naar Bulgarije, wij kunnen uw persoonlijke domicilie voorzien, uw vennootschap oprichten, juridisch en fiscaal begeleiden. We kunnen voor uw producten een productie éénheid zoeken, uw boekhouding doen en de marketingstrategie voor uw bedrijf uitwerken enzovoorts.

Belgian Bulgarian Partners (www.bbpartners.net) maakt deel uit van de Sas Holdings Group waar ook Beris Recruitment (www.berisrecruitment.com) in zit. Deze laatste is het recruteringsburo. Cletic Property Management (www.cpm.bg) is de vastgoedfirma die u kan helpen aan woonst of aankoop van terrein voor bouwen van uw eigen productiehal en nog veel meer. Indien u voor subsidie in aanmerking komt kan u terecht bij demarko (www.demarko.com) , een ander bedrijf in de holding.

Indien u meer info wenst da kan u terecht via email info@taxandlawconsult.com of u kan bellen op de vaste lijn tijdens de kantooruren: tel: +359 2 981 90 33