Friday, 14 March 2014

Veel te veel foutieve informatie over Bulgarije online

Het verbaasd me steeds weer opnieuw hoeveel foute informatie er over Bulgarije de wereld ingestuurd wordt via websites allerhande en zelfs via de website van het ministerie van buitenlandse zaken in Belgie.

Zeer veel, zeg maar zo goed als alle websites die ik ken, en dat zijn er heel wat, verspreiden foutieve informatie aangaande belastingen, onveiligheid en politiediensten en ministeries. Dat is natuurlijk bijzonder spijtig want op die manier geraakt Bulgarije, die dan toch een half paradijs mag genoemd worden, nooit uit de negatieve spiraal waar het helaas en onterecht in zit.

De grootstad Sofia bijvoorbeeld is zeker 1000 keer veiliger dan pakweg Brussel en Sofia. Grote criminaliteit, met uitzondering dan van de georganiseerde waar de gewone burger of toerist geen last van heeft, kennen ze hier niet. Bankovervallen zijn er onbekend en de zogenaamde fake politie waar het Belgisch ministerie van buitenlandse zaken voor verwittigd is vele jaren terug al uitgeroeid.

De putten in de straat en banen waar zoveel sites voor verwittigen zijn iets van een verleden. De wegen en zeg maar het wegennet zijn nu vergelijkbaar met dat van Belgie, de autostrades zijn zelfs beter want nieuw.

Als iedereen die zegt Bulgarije-kenner te zijn nu eens zijn informatie zou updaten op hun website zouden we al een heel stuk in de goede richting gaan voor wat betreft de erkenning van Bulgarije als een volwaardige en aangename partner in het EU verhaal en vergelijk een Bulgaar nooit met een Belg of een Nederlander, de laatste twee zijn chagrijnen die teren op angst en jaloezie en de Bulgaar is een loyaal en hyper vriendelijk en behulpzaam mens en bijzonder werklustig.

Dus mijn advies naar iedere Belg of Nederlander die zich niet meer goed voelt in zijn Belgische of Nederlandse dwangbuis en het beu is verklikt te worden door vrienden of familie: contacteer ons, we hebben een uitweg klaar voor je...