Sunday 5 May 2013

Rolex voor betaling elektriciteit Bulgaarse kerk

Een Bulgaarse aartsbisschop die werd bekritiseerd voor zijn welgestelde levensstijl, schonk dinsdag zijn luxehorloge aan een kerk. Hij deed dat zodat die haar elektriciteitsfactuur kon betalen, liet de betrokken kerk weten.

‘De aartsbisschop van Plovdiv, Nikolay, heeft de kerk Sainte Marina een van zijn zeldzame persoonlijke bezittingen, een Rolex-horloge, geschonken zodat de elektriciteitsrekening kon worden betaald', deelde de kerk in het zuidelijk Plovdiv mee.

De elektriciteitsfacturen in Bulgarije zijn in januari meer dan verdubbeld ten opzichte van december. Het gasdistributienet laat te wensen over en elektrische verwarming is wijdverspreid in Bulgarije.

Dit leidde tot dagelijkse manifestaties in het hele land en zorgde uiteindelijk voor het ontslag van de centrumrechtse regering die onder leiding van de conservatief Boiko Borissov stond.

De Bulgaarse orthodoxe kerk verkoos op 24 februari een nieuwe aartsbisschop . Ze is dikwijls met de vinger gewezen voor schenkingen door nieuwe rijken. De Rolex van aartsbisschop Nikolay en de Lincoln auto van zijn collega Kiril de Varna werden druk besproken in de Bulgaarse media.

(Bron: Belga-