Sunday, 5 May 2013

Typische Bulgaarse gerechten:


Banitsa: bladerdeeggebak gevuld met geitenkaas, ei, groenten of gehakt.
Kavarma: stoofpotje met lam, kip, kalf of varkensvlees, ui en rode wijn.
Kyopolou: saus van paprika, tomaat, aubergine, knoflook, peterselie en rode wijnazijn.
Kyufteta: gehaktballetjes of worstjes met komijn, geroosterd gebakken of gegrild.
Shkembe chorba: soep van kalfspens met knoflook.
Sirene po shopski: laagjes kaas, paprika en tomaat met een ei erop, bereid in een aarden potje.
Tarama: romig dipsausje van viskuit met ui, broodkruim en zonnebloemolie.
Kloostersoep: met witte bonen en groenten.
Shopska salade: sla mengeling van tomaat, komkommer en ui met sirene over geraspt.
Tarator: nationale romige koude soep van yoghurt,komkommer, walnoten en zonnebloemolie.
Zoete paprika: paprika gevuld met rijst, kaas, ei of vlees gebakken of gefrituurd.
Baklava: bladerdeeg met walnoten, kaneel, en zoete siroop.