Wednesday 19 September 2012

Herbalifers weer op rooftocht in Bulgarije

Herbalifers weer op rooftocht in Bulgarije zonder uit de lessen van het verleden geleerd te hebben.

Herbalife is een organisatie  die volgens het multilevel systeem werkt, ze werven verkopers aan die dan eigenlijk voor het profijt zorgen van degene die ze aangeworven heeft enzovoorts. Das eigenlijk niks meer of minder dan het piramiedespelleke van 't verleden die in veel landen verboden is maar die in een opgekuiste en legale versie door de herbalifers gebruikt wordt.

Al verschillende keren heeft Herbalife geprobeerd de Bulgaarse markt te penetreren, eerst via Rusland en later met enkele Belgen waarvan N.De Jong de bekentdste schurk is binnen het herbalife gebeuren in Bulgarije. Die heeft Herbalife Bulgaria door Belgian Bulgarian Partners laten oprichten, ik had hem persoonlijk van het kapitaal voorzien omdat de man geen nagel had om de rug te krabben laat staan een leva om een vennootschap op te richten. Toen ik de centen terug vroeg verbrak hij elk contact en begon hij een lastercampagne tegen de firma. Dat laatste was niet erg, en vind ik nog steeds niet erg. Persoonlijk heb ik veel Belgen naar Bulgarije gebracht en veel zijn klant geworden van Belgian Bulgarian Partners maar ook enkelen zijn Belgian Bulgarian Partners gaan na-apen en zijn op hun eigen begonnen. En uiteraard zijn die of op hun bek gegaan en berooid naar Belgie terug gekeerd of ze werken hier illegaal zonder accountantslicentie.

Herbalife heeft hier, en nog steeds, altijd zonder vergunningen gewerkt. Een paar jaar terug werd het magazijn van Herbalife verzegeld en de producten in beslag genomen. Nu nog steeds worden ze geviseerd door de Bulgaarse justitie. Het is en blijft een organisatie die de loozers aantrekt en zich toelegt op het laagste segment van de bevolking, of op zij zonder werk of de hopelozen die met herbalife hopen weer in beeld te komen als misschien toch interessant. Het doet er niet toe of je een goed verkoper bent, als je het starterspakket maar aankoopt.

Hoe dan ook, wij van Belgian Bulgarian Partners vinden dat er op de Bulgaarse markt geen plaats mag zijn voor dit soort organisaties, tenzij in een opgekuiste versie en zonder de croocks die de naam van Herbalife bezoedelen.