Monday 28 January 2013

Contracten voor diensten horende bij elke factuur die u uitschrijft op uw Bulgaars bedrijf

1.Het is ook zeer belangrijk om te weten dat het bedrijf een service contract moet hebben / contract voor de diensten die het bedrijf aanbiedt aan alle klanten en leveranciers. De contracten kunnen tweetalige opgemaakt worden maar één van de talen moet het Bulgaars zijn. Het contract moet worden aangegaan rechtstreeks met de klant en moet de begindatum van de aangeboden diensten omvatten, de voorwaarden en condities van beide partijen, alsmede de rechten en verplichtingen, ook vergoedingen, wijze van betaling en looptijd van het contract. 

Contracten moeten ook worden opgemaakt voor de verkoop van goederen, activa enz. De oorspronkelijke kopie moet worden bewaard in het archief van de onderneming. De contracten zijn erg belangrijk om de overeenkomst aan te tonen en zonder een contract kan het bedrijf de echtheid van een overeenkomst niet bewijzen tegenover de inkomsten-autoriteiten.

Het origineel exemplaar van de contracten met leveranciers moet worden bewaard in het archief van het bedrijf. Afhankelijk van de aard van het contract en de reden van het contract is het mogelijk dat het bedrijf van tevoren belastingen moet betalen aan de regering. Bijvoorbeeld als een bedrijf een kantoor huurt van een privé-persoon moet zij 10% van het bedrag van de huur aan voorafbelasting betalen aan de regering en de resterende 90% van het bedrag aan de verhuurder. Dezelfde overeenkomst gesloten tussen twee bedrijven is vrijgesteld van het betalen van de voorafbelasting.