Wednesday 16 January 2013

Stichting oprichten in Panama via Belgian Bulgarian Partners



Stichting oprichten in Panama

1. De naam van de stichting moet het woord "Stichting" bevatten en moet vooraf gaan aan een unieke naam die niet gelijkaardig is aan een andere stichting in Panama. Het handvest kan worden geschreven in elke taal in het Latijnse alfabet. Normaal gesproken Engels of Spaans.
2. De stichting moet een minimum kapitaal van US € 10.000 hebben, kapitaal die vervolgens kan worden verhoogd door de oprichter van de Stichtings Raad of een derde partij. Het stichtings kapitaal blijft eigendom van de oprichter (s) idem voor  andere activa. Dit bedrag hoeft niet te worden gestort op een bankrekening voorafgaand aan de toekenning van het stichting charter, en de bankrekening van de stichting/bedrijf  kan buiten Panama (bv Zwitserland).
3. De namen en adressen van de raadsleden in de stichting en van de  oprichter worden bekend gemaakt, indien de oprichter dat wenst kan er voorzien worden in lokale nominees. Indien natuurlijke personen is een minimum drie (3) vereist. Als u voor rechtspersonen kiest is een minimum van een (1) voldoende.
4. De woonplaats van de stichting (meestal die van de lokale agent).
5. De naam en het adres van de ingezeten van de stichting agent (advocaat of een advocatenkantoor) die moet de stichting charter vóór haar inschrijving in het Openbaar Register Office goedkeuren.
6. Het doel van de stichting moet een niet-winstgevende doel zijn maar commerciële activiteiten kunnen worden uitgevoerd, mits zij in overeenstemming zijn met het algemene doel. De stichting kan optreden als een holding op voorwaarde dat de winsten van bedrijvigheid ten voordele van de stichting blijven.
7. De procedures die kunnen gebruikt worden  om de beheerders te begunstigen en te benoemen blijven de bevoegdheid van de oprichter.
8. Het recht om het charter van de stichting te wijzigen blijft voorbehouden aan de stichter.
9. De duur van de stichting kan beperkt worden in de tijd.
10. De bestemming van de gelden van de stichting en van de activa bij liquidatie en de procedure voor liquidatie moeten beschreven worden..