Sunday, 17 November 2013

Hoe vind ik een zakenpartner in Bulgarije?

Hoe samenwerken met Bulgaarse zakenpartners (via contract of joint  venture)

*Algemeen

Samenwerken met Bulgaarse ondernemingen heeft uiteraard zijn voordelen, maar een grondige voorbereiding is belangrijk en de manier waarop zal samengewerkt worden, moet vooraf zorgvuldig worden uitgezet.

 *Een contract als basis van de samenwerking

Samenwerken met Bulgaarse partners kan op een eenvoudige manier via een overeenkomst met een Bulgaars bedrijf. Dit kan eventueel gepaard gaan met het oprichten van een eigen Bulgaarse vennootschap.
Belgian Bulgarian Partners  kan u hierbij helpen door voor u
-          Te zoeken naar de geschikte partner
-          Het bedrijf van de partner  te controleren
-          Een rapport op te maken met gegevens over de bedrijfspositie en financiële resultaten van de partner
-          Samenwerkingscontracten op te stellen
-          Onderhandelingen te begeleiden of in uw plaats te onderhandelen met de partner
-          Praktische hulp en begeleiding aan te bieden bij elke stap van de samenwerking
-          Antwoord te geven op alle mogelijke internationale, juridische en fiscale vragen bij internationale samenwerking

*Joint venture als basis van de samenwerking
Onze klanten kiezen vaak voor deze manier van samenwerken met een Bulgaarse ondernemer, omdat het aangaan van een joint venture een doeltreffende manier van samenwerken is gezien het voordeel voor zowel de Belgische als de Bulgaarse partners.

 Wat is een joint venture?

Een joint venture is een zakelijk samenwerkingsverband tussen twee of meer partijen om samen één economische activiteit te ondernemen. De partijen spreken af om zowel winst als verlies te delen. Alle partners in het samenwerkingsverband blijven geheel zelfstandig. Een joint venture wordt vaak opgezet voor een speciaal project. Een joint venture kan kostenbesparend werken, omdat gezamenlijk produceren bvb. goedkoper is dan individueel waardoor de winsten hoger zijn.

In het geval van een kleine ondernemer die onbekend of onervaren is met het land waarin hij wil investeren, is een joint venture een ideale manier van samenwerken, zeker wanneer we spreken over  overheidstenders of financieringsmiddelen, zoals fondsen en subsidies. Dit wordt een stuk meer haalbaar en de kansen worden een stuk effectiever door samen te werken  met een Bulgaars bedrijf in  een joint venture.
Een joint venture wordt gezamenlijk door de beide partners opgericht als een gewone Bulgaarse vennootschap, onder de vorm van een Bulgaarse OOD, AD, KD of SD. Als het gaat over grotere samenwerkingsverbanden, kan er ook een consortium worden opgezet.

Het opzetten van een joint venture

Ons gespecialiseerd team geeft u graag deskundige raad over alle aspecten van het oprichten van een joint venture. Ook de dagelijkse begeleiding van bedrijven en de praktische regelingen bij de oprichting van een joint venture, nemen zij voor hun rekening.
Een voorbeeld van onze diensten:
-          Zoeken naar de geschikte partner
-          Controle van het bedrijf van de partner
-          Een rapport opmaken met gegevens over de bedrijfspositie en financiële resultaten van de partner
-          Samenwerkingscontracten op te stellen, oprichten en registratie van de joint venture
-          Onderhandelingen begeleiden of in uw plaats onderhandelen met de partner
-          Praktische hulp en begeleiding aan te bieden bij elke stap van de samenwerking
-          Antwoord te geven op alle mogelijke internationale, juridische en fiscale vragen bij internationale samenwerking

* Hoe vind ik een zakenpartner in Bulgarije?

Gezien onze voornaamste taak het dagelijks begeleiden van ondernemers in Bulgarije is, hebben we een grote kennis opgebouwd van het land met al zijn positieve en ook negatieve aspecten.
Door onze unieke manier van werken, zijn wij in staat om Belgische bedrijven te helpen bij het zoeken naar de juiste zakenpartner. De beschikking over een groot netwerk van Bulgaarse ondernemingen die daadwerkelijk willen samenwerken met Belgische bedrijven is een van onze sterke troeven. Deze Bulgaarse bedrijven zijn door ons reeds gecontroleerd op hun betrouwbaarheid en stabiliteit, zodat we ze zonder risico als potentiële partners kunnen voorstellen aan onze klanten.

Belangrijk in het hele proces is een grondige voorbereiding  van de samenwerking. Zowel de Belgische als de Bulgaarse  onderneming moeten zich duidelijk bewust zijn van wat de samenwerking inhoudt en de te volgen werkwijze moet duidelijk geregeld worden.  Ons team van consulenten speelt dan ook een zeer actieve rol in uw begeleiding  want tevreden partners en goede resultaten zijn voor ons een prioriteit.