Saturday, 13 April 2013

Woning of grond kopen in Bulgarije


Koopprocedures en kosteninformatie

Het koopproces van onroerend goed in Bulgarije is goed georganiseerd. Iedereen kan een woning kopen in Bulgarije.

Onze advocaten zullen u helpen met het opzetten van een onderneming (indien gewenst) en zullen alles doen om via de noodzakelijke procedures, het pand op uw naam te verkrijgen.

Het proces gaat als volgt:

U kiest een woning die u wilt kopen
U betaalt een (niet-terugbetaalbare) borg om het vastgoed te reserveren evenals 300,- € taksen en advocaatkosten voor het vormen van de vennootschap (als er een vennootschap nodig is om het onroerend goed te kopen). De borg kan worden betaald terwijl u in Bulgarije bent (contant, creditcard) of nadat je terug thuis bent (overschrijving, credit card, elektronische betaling).

Wij zorgen voor alle benodigde documenten om de vennootschap op te richten (indien gewenst), het onroerend goed te kopen en onze advocaten volmacht te geven om u te vertegenwoordigen. Deze documenten worden door u ondertekend. Dit kan worden gedaan terwijl u in Bulgarije bent of vanuit het buitenland. In het kader van onze dienstverlening, zullen onze advocaten toezicht houden op uw aankoop, uw vennootschap (indien nodig) oprichten, alle eigendomsdocumenten controleren en andere diensten verlenen waar nodig.
Dan gaan we verder met het verwerven van de eigendomsrechten van het onroerend goed voor u en wordt u de nieuwe eigenaar. Het hele proces van de aankoop, van het zien van het onroerend goed tot de eigendomstitel, duurt ongeveer 30 tot 60 dagen.

De kosten voor de aankoop van een woning zijn:
de prijs van het onroerend goed
onze commissie (3% van de prijs maar niet minder dan 500,- €)
300,- euro kosten voor de oprichting van de vennootschap (indien nodig voor de aankoop)
4 tot 6% overige kosten voor de aankoop (zegelrecht, notaris, belastingen, honoraria, enz.)
Bovendien kunnen we verschillende naverkoopdiensten aanbieden volgens uw specifieke eisen, bijzondere aanbiedingen voor een bijzondere prijs. Deze kunnen bestaan uit verzekeringen, accountancy voor uw bedrijf, bouw en reparaties, het op uw naam zetten van de elektriciteit- en waterrekening van het onroerend goed, enz.

Bezichtigen van onroerend goed
Wij zijn bereid om bezichtigingen te regelen op elk moment dat voor u past. Indien u dit wenst, kunnen wij zorgen voor alle nodige vlucht- en hotelreserveringen voor u. Wij rekenen geen vergoeding voor de bezichtiging, maar als onze auto wordt gebruikt voor het bekijken van huizen, rekenen wij 0,30 euro per km aan om de brandstofkosten en de kosten van het voertuig te dekken. Deze heffing is gelijk aan de prijs, gebruikt door de taxi bedrijven in Bulgarije.

OPMERKING:
Als u met ons een onroerend goed aankoopt, dan zijn de transportkosten voor bezichtigingen in de regio waar u koopt, terugbetaalbaar! Dit geldt niet voor het vervoer van de ene stad naar de andere of vervoer van en naar de luchthaven. Die worden aangerekend afhankelijk van de route en afstand.

Wij zijn er voor u, om te helpen met alle details nodig voor de aankoop van onroerend goed en om u te begeleiden doorheen het hele proces.