Saturday 22 June 2013

10 REDENEN OM EEN HOLDING BOVEN UW BEDRIJF TE PLAATSEN

1. Er is geen (bron)heffing op dividenden (EU-richtlijn) tussen 'moeder- en 'dochter' vennootschap.
2. De holding betaalt geen belasting over ontvangen dividenden. Engeland biedt zelfs de mogelijkheid dividend zonder dividendbelasting door te storten, ook naar vennootschappen buiten Europa!
3. Door de holding ontvangen dividenden zijn zakelijk veiliggesteld en kunnen worden geherinvesteerd in andere deelnemingen van de holding en/of in bijvoorbeeld onroerend goed, ook in andere landen.
4. Afhankelijk van het 'holding-land' wordt de winst op de verkoop van aandelen (van een dochter vennootschap) niet belast of belast tegen een laag tarief (capital gains tax).
5. Bijkomende fiscale voordelen en mogelijkheden van een holding. Flex Offices East Europe kan u informeren over de gunstregelingen die de verschillende EU-landen voor holdings bieden.
6. Anonimiteit. Sommige 'holding-landen' bieden de mogelijkheid om aandelen aan toonder uit te geven of werken met 'nominee shareholders'.
7. Behoud van opgebouwde fiscale voordelen binnen de dochtermaatschappij. Door niet de dochtermaatschappij zelf te verkopen, maar ook de holding, kunnen bestaande rekening-courant verhoudingen en compensabele verliezen in stand blijven.
8. Overdracht / verkoop van uw aandelen in een werkmaatschappij (gehouden door de holding) is mogelijk zonder instemming van of aanbieding aan de andere aandeelhouders (omzeiling blokkeringsbepalingen), door eenvoudigweg uw holding te verkopen.
9. Familieleden of betrokkenen kunnen bij uw onderneming of deelnemingen worden betrokken door ze aandelen van uw holding te geven of zelfs een bestuursfunctie binnen de holding.

10. Continuïteit en tax planning. De aandelen van de holding kunnen desgewenst in een 'family foundation' of 'trust' worden ondergebracht.