Thursday 13 June 2013

Het kronkeldenken van een oplichter

Het kan raar verkeren in de wereld van oplichters die in Belgie mensen vennootschappen verkopen die nooit opgericht worden. Gisteren heeft zich klant nummer 16 van P.V. aangemeld bij ons kantoor. De man had betaald voor een Bulgaarse firma maar die werd nooit geleverd. Dit keer had hij pech, het was eens geen Belg maar een Marokaan en uiteindelijk heeft hij die man dan toch terug betaald. Alle klachten worden gecentraliseerd bij één advocaat en uiteindelijk zal de trage molen van de Belgische justitie wel zijn werk doen.

P. V. is ooit begonnen als agent van Belgian Bulgarian Partners maar al van de eerste klant bleek hij de boel opgelicht te hebben. Hij liet de klant een contract ondertekenen, ontving de centen en vertelde op kantoor dat de klant zou overschrijven. Uiteraard kwam de overschrijving nooit aan bij Belgian Bulgarian Partners en uiteindelijk werd de zaak voor incasso bij de advocaat afgegeven. En inderdaad, toen gingen de poppen aan het dansen. De klant protesteerde en zo kwam een gigantische oplichtingszaak aan het licht. Het is voor mij nog steeds de vraag hoe hij erin slaagde die mensen zolang aan het lijntje te houden en hen met valse stukken op afstand kon houden. Eén van zijn truuken was en is: hij neemt een Bulgaarse vennootschap van zichzelf, en die is altijd bilangual, de vertaling Engels werkt hij bij met de gegevens van de klant en dat legt hij hen voor. De klant die geen ciryllisch alfabet kent gelooft P.V. en hij is weer voor een tijdje gerust. Helaas, hij heeft een tijdje Belgian Bulgarian Business center als naam gebruikt voor zijn activiteiten en na wat googlen komen die opgelichte mensen vanzelf bij Belgian Bulgarian Partners terecht.

Ondertussen is de schade voor Belgian Bulgarian Partners opgelopen tot over de 45.000 euro. Wij hebben de zaak aanhangig gemaakt bij het parket in  Bulgarije en ondertussen de schuld van P.V. doorverkocht aan een incassokantoor. Wij gaan ervan uit dat deze wel hun weg kennen om deze oplichter te stoppen.

Het grappige, en das de echte kronkel in het brein van een pathologische leugenaar en oplichter is dat P.V. als reactie op onze aanklacht schrijft dat de publicatie op deze blog hem extra publiciteit geeft en hij bedankte ons hiervoor. de hamvraag is: zijn Belgen dan ECHT dom?

Bent u ook fout voorgelicht of bedrogen door P.V.? Meld het ons via email.