Sunday 23 June 2013

Sofia: winkelen

Gemeentelijke instanties en kantoren zijn over het algemeen open van 8.30 of 9.00 uur tot 17.00 of 17.30. Banken zijn open van 9.00 tot 17.00 uur.

De meeste winkels zijn van 10.00 - 22.00 uur geopend (doorsnee genomen 7/7). Sommige winkels zijn zelfs 24 uur per dag geopend zoals de supermarkten.


Op het gebied van winkelen en uitgaan is Sofia een  topper. Zo zijn er niet alleen tal van leuke en moderne winkels, sfeervolle restaurants en hippe clubs, ze zijn ook nog eens goed betaalbaar. Waar vergelijkbare steden als Praag en Boedapest inmiddels worden overlopen door westerse toeristen, met de onvermijdelijke prijsstijgingen van dien, is Sofia nog een goed bewaard geheim, waar je naar westerse maatstaven voor een habbekrats nog volop kunt uitgaan en winkelen.

Een absolute aanrader is de Vitosha Boulevard en de omliggende straten. Je vindt er de duurdere merken maar ook de ketens. De prijzen van de grote merken liggen een stuk lager dan in Belgie en Nederland. Ook de vele shopping malls zijn een aanrader, deze zijn open tot 22 uur.