Bak een typisch Bulgaarse
specialiteit.
Ingrediënten:
1kg witte bloem
42g verse gist
3 eieren
2à3 eetlepels olie
200 ml melk
200 g yoghurt
1 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
Bereiding : alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen
Gist oplossen in 100 ml warme melk en voeg beetje bloem toe
om te binden en suiker
Doe dit in grote mengkommen en voeg de gezeefde bloem toe,
olie, eieren en melk ,yoghurt en zout
Kneed tot gladde deeg, verdeel in 2 om beter te rijzen ,
gedurende 30 à 45 min tot dubbel zo groot in omvang
Verdeel elk in 7 stukken zodat u totaal van minimum 14
deeglengtes kunt oprollen en tegen elkaar in ronde geboterde vorm schikken
Overstrijken met eigeel
In voorverwarmde oven van 200° bakken van zodra gebruind mag zakken tot 160° voor ongeveer 30 minuten.