Tuesday 13 August 2013

Warning van Google

Meer dan waarschijnlijk krijgt u bij het googlen via google chrome een 'warning' als u onze blog probeert te openen. Dat is knap vervelend en ondertussen weten wij vanwaar de problemen afkomstig zijn. Er is echter geen enkele reden om ongerust te zijn. Deze blog bevat geen malware.

Een tijd geleden is de website van Celtic Property Management gehackt geweest, of dat is toch het verhaal dat wij het liefste geloven. Mijn theorie is verschillend, maar die wil ik even terzijde laten. Wij gaan ervan uit dat via de site van cpm malware verspreid werd. Waar dit vandaan kwam is ons nog steeds een raadsel. Ik vermoed dat het door het hostingbedrijf, een Bulgaars bedrijf, geplaatst werd. Het probleem was al een negental maanden gaande. We hebben toen alles van cpm verwijdert van de blog, alle url's en linken en foto's en banners. Dit gemeld aan google en een herziening gevraagd en nu krijgen we dagelijks te zien dat er geen malware meer op de blog te vinden is. Ook de andere sites van de vennootschappen binnen de holding zijn nu malware-vrij. Helaas blijft die warning nog een 90-tal dagen verschijnen.

Wat vreemd is, alle domeinen en sites die gehost worden via een Belgisch of Nederlands bedrijf waren vrij, enkel alles wat via het Bulgaarse hostingbedrijf liep was geinfecteerd. En dat stemt toch wel even tot nadenken. En inderdaad, we hebben vrienden maar ook vijanden binnen de concurrentie, en misschien moeten we ook eens in die richting gaan denken. In Bulgarije doen ze veel voor een paar honderd leva.

Conclussie: als u een bedrijf opstart in Bulgarije en u wenst er ook een website aan te koppelen, doe dit dan niet via een Bulgaars hosting bedrijf maar kies voor de zekerheid en betaal een paar euro meer en zoek het bij een Amerikaans of Belgisch of Nederlands hosting bedrijf, dat is veiliger.