Sunday 10 February 2013

Bulgarije is hoedanook het land van de toekomst...

Het is al lange tijd onrustig in Belgie. En waarschijnlijk heeft dat niet alleen te maken met de wereldwijde economische crisis maar ook en wellicht meer met de macht van het socialisme in Belgie. Het is bizar en schokkend dat nu net onder een socialistische premier nog meer bedrijven in faling gaan. En inderdaad, socialisme is hoe dan ook nefast voor kapitalisme, dat is iets dat we al weten sinds het verschijnen van het boek van Marx. Hoewel we van de Vlaamse socialisten nog moeilijk kunnen vermoeden dat ze ook echt socialist zijn. Maar, al bij al, de feiten zijn er: de ondernemers vluchten massaal weg uit Vlaanderen.

En inderdaad, velen proberen met een doorstart in bijvoorbeeld Bulgarije. Wij merken bij Belgian Bulgarian Partners een stijging van 100 % in de eerste maand van 2013 vergeleken met de eerste maand van 2012. Uiteraard, en dat is al sedert 2011 zo, wij selecteren onze klanten aan de hand van bedoelingen naar de toekomst toe en het verleden in Belgie. Het is niet altijd makkelijk, maar toch is het voor ons van groot belang om zo te werken. We hebben in het verleden maar al te vaak gemerkt dat Belgen naar Bulgarije komen om er een vennootschap op te richten met enkel de bedoeling belastingen te ontduiken, en dat mag niet de bedoeling zijn. Belastingen ontwijken is een ander verhaal, daar helpen we iedereen graag mee.  Helaas zijn Nederlanders daar nog erger in, de meesten die naar Bulgarije trekken zijn regelrechte fraudeurs. Met Nederlandse ondernemers in Bulgarije heeft Belgian Bulgarian Partners enkel slechte ervaringen. Uiteraard, er zullen ook correcte Nederlanders zijn.

Dus, iedereen die met goede bedoelingen naar Bulgarije komt is bij Belgian Bulgarian Partners welkom. Wij zullen de Vlaamse ondernemers met open armen ontvangen. Op deze blog vindt je zowat alles wat je moet weten over zaken doen in Bulgarije. We proberen de blog dagelijks aan te vullen met nieuwtjes en veranderingen in de regelgeving voor het zakelijke Bulgarije.

Bulgarije is een leuk land, met lage belastingen (flattaks 10%) en een prachtige natuur. Het voelt goed belastingen te mogen betalen als deze op een super rechtvaardige manier ge-ind worden. Helaas krijgt Bulgarije een negatieve bijklank bij veel correcte zakenmensen en dat komt zuiver en alleen omdat er veel cowboys op de Belgische markt werken die proberen vennootschappen aan de man te brengen met maar één doel en dat is direct cashen. Na ontvangst van het oprichtingsbedrag verdwijnen ze of ze laten in Bulgarije oprichten door een advocaat die het voor een habbekrats wel wil doen. Er zijn niet zoveel echt goede en correcte kantoren in Bulgarije die door buitenlanders uitgebaat worden. Dat is voor het land een gigantisch probleem want op deze manier komen vaak de verkeerde mensen hier zaken doen en dreigt het de vuilbak van Oost-Europa te worden. Belgian Bulgarian Partners doet er alles aan om dat soort kantoren te stoppen, de cowboys een halt toe te roepen.