Monday 13 May 2013

Nieuwe vennootschap binnen Sas Holdings Group: Detachment & Payrolling Services

Eindelijk is het zover. Na meer dan één jaar opzoekingswerk en studie hebben wij een nieuwe vennootschap opgericht en toegevoegd aan de holding 'Sas Holdings Group'. De statuten van de nieuwe vennootschap zullen gepubliceerd worden zoals de wet voorziet in Bulgarije en ook op deze blog zal een uittreksel ervan gepubliceerd worden.

De nieuwe vennootschap is opgericht onder de naam ' Detachment & Payrolling Services' en de trading naam is voluit 'Belgian Bulgarian Dutch Detachment and Payrolling Cie'. De marketing zal onder deze naam gevoerd worden. Uiteraard richten wij ons volledig op de Belgisch, Nederlandse en Bulgaarse markt.

De wetgeving werd recent aangepast in Bulgarije waardoor het ons mogelijk werd eindelijk te starten met dit project. Gezien wij reeds over een licentie voor recrutering beschikken is de stap naar het verwerven van een licentie voor interim en payrolling  een kleine stap. De oprichting van de vennootschap was uiteraard de eerste stap in die richting.

De hoofdactiviteit zal uiteraard payrolling zijn. Voor wie nog geen vast begrip heeft van wat payrolling precies inhoud hieronder een korte uitleg:

Payrollen  is een vorm van het ter beschikking stellen van werknemers aan opdrachtgevers, waarbij opdrachtgevers zelf verantwoordelijk zijn voor de werving, selectie en begeleiding van werknemers. Vaak gaat het om individuele of groepsgewijze overname van personeel van een opdrachtgever. Met payrollen kunnen inleners het contractbeheer en de verloning van door henzelf geworven flexibel personeel risicoloos, gemakkelijk en voordelig uitbesteden.

De overeenkomst waarbij de werknemer door de werkgever, in het kader van de uitoefening van het beroep of bedrijf van de werkgever ter beschikking wordt gesteld van een derde om krachtens een door deze aan de werkgever verstrekte  opdracht arbeid te verrichten onder toezicht en leiding van de derde. De payroll overeenkomst komt tot stand na werving van de werknemer door de derde, niet door de werkgever. De werkgever vervult in redelijkheid de taken die hij van rechtswege als werkgever draagt en de dienstverlening van de ter beschikking stellende werkgever richt zich in het bijzonder op betaling van het loon en de daarmee samenhangende loonadministratie. De werkgever is niet gerechtigd de werknemer ter beschikking te stellen van andere ondernemingen dan de onderneming van de derde.

Een payrollonderneming  kan het  volledig personeelsbestand, inclusief arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd  overnemen.

In de praktijk is payrolling niets anders dan het overhevelen van uw personeel, het uitbesteden van alle zorgen rondom personeelswerving en administratie. Het payrollbedrijf wordt de nieuwe juridische werkgever van uw personeel terwijl er voor de werknemers op de werkvloer niets veranderd. 

Aarzel niet ons te contacteren voor bijkomende en vrijblijvende informatie.